IK HEB PIJN! WAT NU?

EHBO

Als ik bij de orthodontist vandaan kom, heb ik pijn in mijn mond

Ja dat kan doordat de beugel opnieuw is geactiveerd en/of de draden zijn vernieuwd. Dit kan een paar dagen duren. Een pijnstiller verlicht de pijn. Ook kan het zijn dat bepaalde delen van de beugel ruw zijn voor de mondslijmvliezen. De delen kun je gladder maken door er bijv. suikervrije kauwgom of was (verkrijgbaar in de praktijk) op te plaatsen. Blijven klachten aanhouden, neem dan contact op.

Mijn activator zit los en valt uit mijn mond als ik slaap

In de meeste gevallen komt dit doordat de beugel overdag niet goed gedragen wordt. Dit gaat over als de beugel wel goed gedragen wordt.

Mijn losse (uitneembare) beugel is helemaal kapot of doet erg pijn

Laat de beugel uit en maak zo spoedig mogelijk een afspraak met de praktijk.

Er zit bij mijn vaste beugel een slotje (bracket) los

Als je last van het slotje hebt, kun je het bedekken met suikervrije kauwgom of was. Stop met het dragen van elastiekjes. Laat het loszittende slotje gewoon zitten. Maak zo spoedig mogelijk een afspraak om het slotje weer vast te laten zetten.

Er prikt bij mijn vaste beugel iets in de wang of de tong

Bedek het irriterende deel van de beugel met suikervrije kauwgom of was. Maak zo spoedig mogelijk een afspraak om het irriterende deel van de beugel te laten verwijderen.

Er zit bij mijn vaste beugel een ringetje (bandje) om een kies los

Als je last hebt van het ringetje kun je het met suikervrije kauwgom of was bedekken. Stop met het dragen van elastiekjes. Laat het loszittende bandje gewoon zitten. Indien daar een buitenbeugel aan vast hoort te zitten moet je deze gewoon uitlaten. Maak zo spoedig mogelijk een afspraak om het ringetje weer vast te laten zetten.

Mijn spalk is los of kapot

Als de spalk (retentiedraad) kapot of los is, neem dan zo spoedig mogelijk contact op om dit te laten herstellen, anders kunnen je tanden gaan schuiven.

eggplant, purple, vegetable-2924511.jpg

SOS

Ik heb een pijnklacht en het is weekend. 

Wat moet ik doen?

De spoeddienst is uitsluitend bedoeld voor ernstige pijnklachten waarvoor beslist spoedige behandeling nodig is. Hierbij gaat het dus niet om loszittende apparatuur of een prikkend draadje dat met was of kauwgom kan worden afgedekt.

Je kan ‘s ochtends tussen 09:00 uur en 11.00 uur bellen naar onze spoeddienst. Het actuele telefoonnummer staat vermeld op het antwoordapparaat.

N.b. voor behandeling tijdens de spoeddienst ‘s avonds of in het weekend worden kosten in rekening gebracht.

CONTACT MET ONS

ONS ADRES IS :
Kerklaan 39
7311 AC Apeldoorn
 
T 055 – 521 85 62
E administratie@orthoapeldoorn.nl

OPENINGSTIJDEN